Om os
Bremsmaj er en familiegård en generationsgård, der i dag drives af Lene og Carsten som er 8. generation på gården fra 1792. Carsten tog et kæmpe skridt i den økologiske retning i 2011, hvor han omlagde hele gården til økologisk drift. Det er noget vores feriegæster har stor interesse i og vi nyder synet af en hønsegård fuld af glade høns.
Livet på landet er aldrig kedeligt, og med bondegårdsferie besøgene, har det beriget os og vores børn Emmaline (6 år) og Wilhelm (3 år) med mange glæder, oplevelser og mange nye venskaber.
Når bondegårdssæsonen er i gang er vores børn mere i ferielejlighederne end hjemme, praktisk talt opholder vi os meget sammen med feriegæsterne, der er en stor fællesterrasse ved ferielejlighederne, hvor der er fællesmåltider, hygge og snak, hvor børnene hygger sig ved bålet eller spiller fodbold på de lange græsplæner.
Lene og Carsten blev kærester sommer 2011, hun nøjes ikke kun med at møde gårdens dyr og de 15.000 øko høns, hun blev samtidig introduceret for gårdens 25 feriegæster, den sommer.
Historien om Bremsmaj
En familiegård
Oprindelig boede bondegårdsgæsterne i stuehuset og kunne dufte når morgenkaffen var klar. Dengang havde Birthe, Carstens mor, plads til tre familier, de havde et værelse hver, egen entré og delte bad og køkken. Hygge, fællesskab og fællessang med klaverspil var en skøn tradition i den røde spisestue. Det er stadigvæk en tradition at Birthe spiller og synger sammen med feriegæsterne, som hun gjort i over 3 årtier.
I dag bor bondegårdsferiegæsterne i svinestalden, der er blevet bygget om til fem ferielejligheder.
Feriegæsterne er blevet fan af landbruget i skønne Sønderjylland -flere gæster har haft 10 års jubilæum.
Økologi og 15.000 øko høns
At være økologisk landmand giver en rar fornemmelse i maven. Carsten stiler efter en hønsegård, hvor hønerne er fri og lever det naturlige liv og det giver stolthed ved erhvervet. I det fri kan de udfolde deres naturlige adfærd som støvbadning finde føde og søge skjul i skoven af piltræer.
Besætningen består af brune høner, de er sjovere fordi de er nysgerrige og følger ofte efter, når man er ude at se til dem i hønsegården.
Stor del af hønernes daglige foder kommer fra korn, er dyrket på egne marker.
Natur og dyrevelfærd vægter vi højt.